- 1 dynia
- kilka ostrych noży (jeden większy i jeden malutki przynajmniej)
- łyżka do lodów
- łyżka zwykła
- flamaster
- świeczka
Krok 1.
Ostrym nożem lub małym tasaczkiem odcinamy kapelusik. Wyjmujemy łyżkę pestki z środka dyni.
Krok 2.
Nożem i łyżką do lodów wycinamy jadalne elementy, które potem wykorzystamy np. na zupę dyniową.
Krok 3.
Wybieramy też miąższ z kapelusika, opróżniamy dno dyni, by łatwo było później wstawić świeczkę.
Krok 4.
Flamastrem rysujemy oczka i minkę dyni, łatwiej będzie je nam potem wycinać (wiedząc dokładnie gdzie ciąć).
Krok 5.
Ostrym małym nożem wycinamy kształty, a potem już tylko wstawiamy świeczkę, gasimy światło i gotowe :)
Więcej na http://kotlet.tv/dynia-na-halloween .
0 łapek :):
Prześlij komentarz